Fysische Transportverschijnselen: Denken in Balansen - van den Akker, Harrie; Mudde, Robert F. (2023)
THIS IS THE 5TH EDITION, ONLY AVAILABLE ON REQUEST. PLEASE CONTACT EducationsupportTHE 6TH EDITION IS AVAILABLE HEREDe transport- en overdrachtsprocessen van warmte, massa en impuls worden naar hun analogie behandeld. De processen worden beschreven met behulp van macro- en microbalansen die in veel gevallen leiden tot differentiaalvergelijkingen. Ook veel aspecten van stromingsleer komen op deze manier aan de orde en zo bereidt het boek ook voor op moderne Computational Fluid Dynamics technieken. Het doel van het boek is ook studenten te trainen in het oplossen van problemen waarbij transportverschijnselen centraal staan. Daartoe bevat het boek bijna 100 uitgewerkte vraagstukken.Starting point for this textbook on Transport Phenomena is the classical analogy between mass, heat and momentum transfer. In addition, our textbook consistently exploits the technique of drawing up balances, in the derivation of the differential equations which are key in Transport Phenomena as well as when solving problems in flow, transport and transfer problems. Our derivation of the Navier-Stokes equations at the end of the textbook pursues the same balances approach and in this way is a perfect preparation towards the technique of Computational Fluid Dynamics (CFD).